A traktor bizniszben erősít a Rába

Vágólapra másolva!
Újabb megállapodást jelentett be a Rába. Ezúttal a német Class mezőgazdasági gépgyártóval fűzi szorosabbra a kapcsolatát, amelynek eredményeképp a hazai cég szállítja majd partnerének a nagyteljesítményű traktorok futóműveit. A projekt már idén kezdetét veszi, a felfutást követően duplájára emelkedhet a két cég közötti forgalom 2011-hez képest.
Vágólapra másolva!

A traktor iparban erősít a Rába

Újabb futómű szállításról állapodott meg a Rába a német Class mezőgazdasági gépgyártóval. Az egyezség értelmében a hazai cég már idén futóművekkel láthatja el partnerének nagyteljesítményű traktorait, melyek a Class legfőbb termékeinek számítanak. A Rába kapcsolata a német céggel közel két évtizedes múltra tekint vissza.

A megbízás teljesen nem lephette meg a piacot, mivel a Rába még a múlt heti elemzői tájékoztatón közölte, hogy még idén tehet egy fontos beszállítói bejelentést. Az új üzletnek köszönhetően a mezőgazdasági szegmensből származó árbevétel jelentős növekedése várható a győri cégnél. A felfutást követően a két cég közötti forgalom a 2011-es érték duplájára emelkedhet.

"Vállalatunk a nehéz traktor futóművek specialistájaként a "best in class" pozíció megszerzésére törekszik. Sikeres fejlesztési projektünkkel ismét közelebb kerültünk célunkhoz és tovább erősítettük pozíciónkat egy stratégiai jelentőségű réspiaci szegmensben." - jelentette ki Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója.

Díjazza a piac a pozitív híreket

A Rába a múlt heti kedvező gyorsjelentés mellett az elmúlt hónapokban több kedvező hírrel is meglepte a befektetőit, az újabb Marmon-Herrington megrendelés mellett a hazai buszrekonstrukciós programban is felmerült a neve a Volvo partnereként. Mindezt a piac sem hagyta figyelmen kívül, a szeptemberi 650 forintos szintekről egészen 950 forintig emelkedett a kurzus november közepére.

A hír megjelenése előtt még kisebb csökkenésben lévő Rába már 1,5 százalékos emelkedést mutat a tegnapi záróárhoz képest. A vevők is megérkeztek a hírre, 11,5 millió forintos forgalommal már most megközelítette az elmúlt harmminc nap 13,8 milliós átlagát.

Rába

Forrás: [origo]