Felaprózza magát a Nike

Vágólapra másolva!
17 százalékos osztalékemelést és részvényeinek feldarabolását jelentette be tegnap a világ legnagyobb sportszergyártó cége, a Nike. A tulajdonosok minden régi részvényért kettő újat kapnak cserébe. Az új papírok első kereskedési napja december 26-ra esik az osztalékfizetéssel egyetemben.
Vágólapra másolva!

2:1 arányban feldarabolja részvényeit a világ legnagyobb sportszergyártó cége, a Nike. Az ügylet szerint a tulajdonosok minden régi részvényért kettő újat kapnak, aminek következtében az A és a B sorozatú Nike törzsrészvények száma 178, illetve 720 millió darabra emelkedik. A régi részvények utolsó kereskedési napja december 24-én lesz, míg a menedzsment várakozásai szerint az új papírok debütálása december 26-a lehet.

Ezenkívül a menedzsment 17 százalékkal 0,21 dollárra emelte meg a negyedéves osztalékfizetést 0,18 dollárról. A kifizetés az új részvények első kereskedési napjával esik egybe, december 26-án mindazok megkapják az osztalékot, akik a december 5-i kereskedés végén tulajdonolják a Nike papírját. A sportszergyártó cég a lépéssel a tizenegyedik egymás követő évben hajtott végre osztalékemelést.

A Nike kedvezően reagált a hírre, a piaczárás utáni elektronikus kereskedés során1 százalékot emelkedett az árfolyam. Az idei összkép már nem olyan impozáns, az év eleje óta ugyanis 9,4 százalékot esett a kurzus.

Nike (NYSE)

Forrás: [origo]