Vágólapra másolva!
Továbbra is jó erőben vannak a nagyobb észak-amerikai pénzintézetek, a papírok többsége az idei csúcs körül mozog, közel járnak a kitöréshez. A hangulat romlása persze rajtuk is nyomot hagyhat, de a technikai kép egész kedvezőnek tűnik az amerikai bankoknál.
Vágólapra másolva!

BANK OF AMERICA (NYSE): A 10 dollárral küzd

A 10 dolláros lélektani szinttel néz farkasszemet a Bank of America kurzusa. Ha a részvény átüti az ellenállást, akkor akár 11,1 dollárig, a 138,2 százalékos Fibonacci-szintig is eljuthat. Pozitív képet mutatnak az indikátorok, az RSI stabilan 50 fölött mozog, míg az MACD vételi jelzést adott november elején.

Lefordulás esetén 9 dollárnál az 50 napos mozgóátlag lehet támasz, majd 8,8 dollárnál a 61,8 százalékos Fibonacci. Ha azok alá is beesne, akkor 8,2 dollárnál a 200 napos mozgóátlagban bízhat az instrumentum.

CITIGROUP (NYSE): Kemény akadállyal néz szembe

A 39,2 dolláros ellenállás körül kereskednek a Citigroup papírjaival. Ha sikerül átszakítania az ellenállást, akkor jelentős menetelés elé nézhet a részvény. 42,5 dollár fölé is eljuthat egy kilövés után. Az 50 fölött mozgó RSI jó jel.

Ha viszont lefordul az ellenállásról a részvény, akkor 34,8 dollárnál találkozhat stabilabb támasszal, melyet az 50 napos mozgóátlag is erősít. Ha az alá is becsúszik, akkor 31,5 dollárnál a 200 napos mozgóátlag tölthet be fontos szerepet az életében. Az MACD eladási szignálja negatívum.

MORGAN STANLEY (NYSE): Nem szakadt el a szeptemberi csúcstól

A szeptemberi csúcsa környékén mocorog a Morgan Stanley kurzusa. Az amerikai pénzintézet az elmúlt hetekben stabilan az 50 és a 200 napos mozgóátlag fölött töltötte az idejét. Ha sikerül a 18,5 dolláros ellenállást átütnie, akkor 19,5, majd 20,5 dollárig is eljuthat a részvény. Az MACD indikátor közel jár a vételi szignálhoz, ami pozitívumnak számít. Október második felében egy aranykereszt jelzés rajzolódott ki a grafikonon, ami hosszabb távon jó jelzés lehet. A szignál akkor jön létre, amikor az 50 napos mozgóátlag alulról metszi a 200 napos mozógátlagot és az árfolyam ezen szintek felett mozog.

Ha azonban túl erős akadály lenne a részvény számára a 18,5 dolláros szint és inkább esni kezdene, úgy 16,9 dollárnál az 50 napos mozgóátlag, majd 16,45 dollárnál a 200 napos mozgóátlag lehet fontos menedék. Utóbbi szintek eleste negatívum lenne. Nem néz ki jól a grafikonon a csökkenő trendben mozgó RSI.

JP MORGAN CHASE & CO. (NYSE): Útelágazáshoz érkezett

Szűkülő háromszög felső szárához érkezett meg a napokban az amerikai befektetési bank árfolyama. A 43,2 dolláros szint erős ellenállásnak mutatkozik. Az emelkedő szár meredeksége nagyobb, ami azt is jelezheti, hogy a kurzus inkább felfelé törhet ki, ezt azonban a MACD és az RSI indikátorok egyelőre nem erősítik meg.

Alulról erős támaszként funkcionál a szűkülő háromszög alsó szára, amit letörve az 50 napos mozgóátlagig, majd a 40 dolláros szintig is beeshet a kurzus, és még így is jóval a 200 napos mozgóátlag felett mozoghatna a papír (38,9 dollár).

CANADIAN IMPERIAL BANK OF COMMERCE (NYSE): Erős ellenálláshoz közelít

A kanadai székhelyű bank a 80 dolláros, erősnek számító ellenállás alatt mozgott az elmúlt két hónapban. Az emelkedő trendvonal mellett folytathatja a menetelést, ha sikerült az akadályt áttörnie. Az MACD egy gyenge vételi jelzést adott, könnyen változtathat iránymutatásán.

A két hónapja a 78-80 dolláros szintek között mozgó árfolyamot az 50 napos mozgóátlag is szorítja a sáv tetejéhez. Ha délre venné az irányt a kurzus, akkor a 78 dolláros szint után egészen a 200 napos mozgóátlagig korrigálhat a papír (jelenleg 74,94 dollár).