Demján cége ellen alvállalkozók tüntettek

Vágólapra másolva!
Ki nem fizetett követelésük miatt tüntettek vállalkozók Kecskeméten, a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó cég tárgyalna velük.
Vágólapra másolva!

Csaknem húsz, az ország több településéről járművekkel érkezett vállalkozó félpályás útlezárással demonstrált Kecskeméten az Auchan-áruház mellett, mert a bevásárlóközpont bővítését végző fővállalkozó nem fizette ki részükre az elvégzett munka ellenértékét. Az ügyben érintett Arcadom azt közölte, hogy már keresi a megoldást, és tárgyalást kezdeményez a problémáról.

Szabó Bálint, az alvállalkozók érdekeit képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: több mint 20 alvállalkozónak közel 300 millió forinttal tartozik a fővállalkozó, a dúsgazdag magyar nagyvállalkozó, Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó Arcadom Zrt. Kérte, hogy Demján Sándor fogadja az alvállalkozók képviselőit, és fizesse ki a jogos, az elvégzett munka után befogadott számláikon szereplő követeléseiket.

Emlékeztetett arra, hogy már Szeged mellett, Szatymazon is demonstráltak egy hasonló ügyben, ahol szintén az Arcadom nem fizette ki az alvállalkozókat. Közölte azt is: a rendőrségen már bejelentették, hogy december 7-én a Prima Primissima-díj átadó ünnepségén körbeveszik a Művészetek Palotáját az elkeseredett alvállalkozók.

Az Arcadom Zrt. a demonstráció után azt közölte: szoros együttműködésben a beruházó Immochan vezetésével törekszik a kecskeméti bevásárlóközpont bővítésével kapcsolatos fejlesztés gyors és hibamentes lezárására, valamint megoldást keres a beruházásban részt vevő alvállalkozók anyagi követeléseinek kielégítésére. Az Arcadom elsődleges célja, hogy minden olyan alvállalkozó, aki a munkáját határidőre és a szerződésekben foglalt minőségben elvégezte, a lehető leggyorsabban a pénzéhez jusson - olvasható a közleményben.

A tárgyalások október óta felgyorsultak, következésképp már több vitás kérdés rendeződött - közölte a cég, hozzátéve, jelenleg a teljes portfólió pontosítása zajlik, amelyben a Likvid Kontroll Kft. vezetése is aktívan részt vesz. A közlemény szerint az Arcadom kéri az alvállalkozókat és jogi képviselőiket, hogy tárgyalásos úton pontosítsák a részleteket, ezzel is felgyorsítva az ügy mindenki számára megnyugtató lezárását.