Csendes kereskedési nap az árupiacokon

Vágólapra másolva!
Esett az olaj és az arany, emelkedtek az agrárpiaci termékek, összességében alig változtak a főbb árupiaci indexek. Sokan már az amerikai hosszú hétvégére készülnek.
Vágólapra másolva!

87 dollár körül ingadozik a WTI olaj árfolyama ma, a hétfői közel-keleti háborús félelmektől hajtott vételi nyomás csillapodni látszik. A napon belüli heves mozgásoktól eltekintve továbbra is egy nem túl széles sávban oldalazik az árfolyam 84 és 89 dollár között, ezen belül is 85-87 jelenti az elmúlt hetekben azt a szűkebb csatornát, ahová vissza-visszatér az árfolyam. Valószínűsíthető, hogy az árfolyam folytatta volna az ereszkedő mozgást, ha nem minden híradás az izraeli hírekkel kezdődne.

WTI nyersolaj

Forrás: [origo]

Az arany árfolyam is lefelé indult, miután Amerikában a vártnál jobb házépítési adatok jelentek meg. Komoly trendek itt sem rajzolódnak ki, egy 50 dollár körüli sávban folyik a kereskedés hetek óta.

A június - júliusi óriási emelkedést korrekció, majd oldalazás követte a kukorica piacán. Technikai szemmel vételi lehetőség rajzolódik ki, mivel az eddig minden emelkedési kísérletet blokkoló 50 napos mozgóátlag felett tudott zárni az árfolyam, ráadásul nem esett el az októberi mélypont sem. Az elmúlt hetek mélypontjai alatti stop mellett érdemes lehet az emelkedésre játszani, jó kockázat/hozam arány mellett találhatunk belépési pontot.

A hét eleji lelkesedés 20 cent közelébe segítette a nyerscukor árfolyamát is, amely egyhavi csúcsot jelent nem beszélve arról, hogy sikerül elrugaszkodnia az árfolyamnak a 19 centes kritikus szinttől. Mivel rendkívüli mennyiségű short pozíció nyílt a folyamatosan érkező jó hírek hatására tipikus short covering (eladási pozíciók zárása) rally bontakozott ki.

Kukorica

Forrás: [origo]