Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyárat venne a francia kormány?

Vágólapra másolva!
El kellene gondolkozni azon, hogy Franciaország megvásárolja az ArcelorMittal két nagyolvasztó-üzemét a francia ipari miniszter szerint. A lépésre azért kerülhetne sor, mivel a világ legnagyobb acélgyártója már egy éve nem üzemelteti az egységet, emiatt pedig többen az utcára kerülhetnek.
Vágólapra másolva!

Nincs egyszerű helyzetben a világ legnagyobb acélipari óriás, az ArcelorMittal. A társaság október végén tette közzé előző negyedéves gyorsjelentését, melyben a romló gazdasági környezetről panaszkodott, sőt osztalékcsökkentésről döntött.

Október elején pedig az ArcelorMittal bejelentette, hogy a francia Florange városában lévő üzemének egy részét bezárja. A Reuters értesülései szerint a francia ipari miniszter az itt található két nagyolvasztóról beszélt, melyet meg kellene vásárolnia a kormánynak (hacsak időlegesen is) és az országnak. Az egységek már tavaly óta üzemen kívül vannak, mivel az ArcelorMittal acélipari termékeire alacsony a kereslet. A kormány és az acélgyártó abban állapodott meg, hogy december 1-ig döntenek az üzem sorsáról.

A miniszter ugyanakkor hozzátette csütörtökön azt is, hogy az ArcelorMittalnak jelentős adótartozása is van Franciaország felé. A vádakat közleményben tagadta az acélgyártó.

ArcelorMittal (Euronext Amsterdam)

ArcelorMittal

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről