Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Száguld a Rába - Kétéves csúcs

Vágólapra másolva!
Masszív emelkedéssel indította a napot a Rába, a legutóbbi kötések 915 forinton, 4,6 százalékkal a tegnapi záróár felett születtek. A részvény két éves csúcsra ugrott a Concorde agresszív vételeinek hatására, pedig nyilvános hír egyelőre nem látszik a társaság kapcsán.
Vágólapra másolva!

10:10 - 930 forinton is járt

Időközben a Rába megfordult már 930 forinton is, ez 6,3 százalékos emelkedést jelent. A forgalom mostanra megközelítette a 23 millió forintot, ami szokatlanul magas a Rábánál az elmúlt hónapokban.

9:23 - Nekilódult a Rába

4,6 százalékos emelkedést mutat a Rába, a megszokottnál lényegesen nagyobb forgalom mellett már 915 forinton áll a papír. A kereskedés első 20 percében több mint 13 millió forint értékű részvény fordult meg a piacon.

Hivatalos forrásból egyelőre nem látott napvilágot olyan információ, ami alátámasztaná az erőteljes vételi kedvet.

Ahogy múlt héten írtuk, a Rába háza táján mostanában felélénkültek az események, és a különféle sajtóértesülések, a cég bejelentései, valamint a fundamentális kép egyaránt afelé mutat, hogy a válság évei után talán ismét növekedésnek indulhat a Rába. A részvény körül pozitív volt a hangulat az elmúlt napokban, de a mai meglódulás ehhez képest is látványosnak tűnik.

A részvény technikai képe kiváló, a mai szárnyalással határozottan ugrott két éves csúcsra az árfolyam, utoljára 2010. novemberében láthattuk ilyen magasságokban a Rábát. Bróker körökből származó információink szerint a befektetési szolgáltatók közül a Concorde az, amely agresszív vételekkel áll ott a piacon. Olyan nyilvános hír egyelőre nem látszik a mai napon a társaság kapcsán, ami indokolná a nagy ugrást. Elképzelhető, hogy az említett brókercég egy optimista elemzéssel rukkolt elő a cég papírjairól az ügyfelei számára, de persze az is lehet, hogy csak egy nagyobb intézményi vagy magánbefektető kívánt gyorsan vásárolni egy nagyobb pakettet a cégben.

Rába (napi)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről