Újabb részvényeket vesz a Starbucks

Vágólapra másolva!
25 millió darabos részvény-visszavásárlási programot jelentett be a Starbucks tegnap késő este, úgy hogy a korábbi programból még 12,1 millió darab visszavételét nem hatjtota végre a cég. A hírre piaczárást követően 0,6 százalékos emelkedéssel reagált a papír.
Vágólapra másolva!

Újabb 25 millió darabos részvény-visszavásárlási programot fogadott el a Starbucks menedzsmentje, ezzel további értéket teremtve a részvényeseknek. A tegnap késő esti bejelentésnek köszönhetően összesen 37,1 millió részvény vár arra, hogy a társaság visszavásárolja, ugyanis a korábbi programból még mintegy 12,1 millió darabt vétele hátravan. A 11 éve meghirdetett első részvény-visszavásárlási program óta mintegy 184 millió darab részvényt vett vissza a Starbucks 5,1 milliárd dollár értéken szeptember 30-ig.

A Starbucks a részvények visszavásárlása mellett osztalékfizetéssel is értéket teremt részvényeseinek, legutóbb a november elején közzétett gyorsjelentéskor emelte meg a negyedéves kifizetést 0,17 dollárról 0,21 dollárra.

0,6 százalékos emelekdéssel reagált a részvény a piaczárást követőe elktronikus kereskedés során. Az év eleje óta 5,2 százalékkal került feljebb a kávézóláncot üzemeltető cég árfolyama.

Starbucks (Nasdaq)

Forrás: [origo]