Vételen az OTP a KBC-nél

Vágólapra másolva!
Vételre ajánlja az OTP-t a KBC, a brókercég által becsült fair érték közel egyötödével magasabb a pillanatnyi piaci árnál.
Vágólapra másolva!

Vételi ajánlással kezdi újra követni az OTP-t a KBC Securities, az elemző által megfogalmazott 4626 forintos fair érték közel 20 százalékos emelkedési potenciált rejt magában. Az elemzés hangsúlyozza, hogy az OTP kifejezetten kockázatos célpont, de a jelenlegi meglehetősen alacsony értékeltségi szintek már korrekt módon tükrözik ezt a kockázati profilt.

A KBC szerint a 2012-ben látott 5 százalékos nettó profit csökkenés után 2013-ban és 2014-ben már 49, illetve 29 százalékos növekedést láthatunk, miközben a külföldi leányvállalatok egyre növekvő mértékben tudnak hozzájárulni a cégcsoport eredményéhez (2014-re az orosz és ukrán operáció hozzájárulása 50 százalék lehet a nettó profithoz).

A legfontosabb kockázat a részvény esetében a makrogazdasági környezetből fakad, de a KBC szerint a piac előbb-utóbb fel fogja ismerni, hogy az OTP eredményessége egyre kevésbé függ a magyar piactól. Mindezekkel együtt is az IMF-megállapodás körüli bizonytalanság és a bankszektorra nehezedő adóterhek növelik a részvény kockázatait.

Az OTP tőke- és likviditási helyzete stabil, a 13,1 százalékos Core Tier 1 tőkemegfelelési mutató pedig képes részben ellensúlyozni a kockázatokat, különösen a továbbra is meglehetősen magas devizahitel-kitettséget.

A részvény értékeltsége az elemző szerint alacsony, a 0,9-es P/B (áfolyam/saját tőke könyvszerinti értéke) szignifikánsan alacsonyabb a lengyel versenytársak átlagánál (1,7). Az OTP korábban is diszkonton forgott a régiós szektortársakhoz képest, de a jelenlegi alulárazottság a KBC elemzője szerint túlzó és indokolatlan, így jó beszállási lehetőség kínálkozik fundamentális alapon a részvény piacán.

OTP (napi)