Hatmilliárdos fejlesztés Jászberényben

Vágólapra másolva!
Akkumulátorgyártó üzemet épít Jászberényben a Jász-Plasztik Kft., amely a beruházással kétszáz embernek tud majd munkát biztosítani.
Vágólapra másolva!

Több mint 6,4 milliárd forintból, európai uniós és magyar költségvetési támogatással épít akkumulátorgyártó üzemet és vásárol ehhez szükséges gépeket a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. - közölte a cég. A beruházás kétszáz új munkahelyet teremt Jászberényben és a kistérségben. A vállalat jelenleg 2169 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

A most indult projekt keretében a várhatóan jövőre elkészülő üzemben speciális, Magyarországon eddig még nem gyártott akkumulátorok készülnek majd. Az úgynevezett Start-Stop akkumulátorok használata kisebb szén-dioxid-kibocsátással és csökkentett üzemanyag-fogyasztással jár, mivel a gépkocsi megállításakor a rendszer a motort is leállítja. A beruházás egyik elemeként egy közel 29 ezer négyzetméteres akkumulátorgyártó üzemet építenek és szerelnek fel. A cég célja, hogy közvetlen autóipari beszállítóvá váljon, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már el is kezdődtek - mondta Kasza Lajos, műszaki és kereskedelmi igazgató.

A társaság pénteken zárta le egy másik fejlesztését, amellyel ugyancsak körülbelül kétszáz új munkahelyet hozott létre, főként jászberényi telephelyén. A 2009-ben indult fejlesztés keretében 4,4 milliárd forintos beruházással - amelyből 1,2 milliárd forint a támogatás - vásárolt fröccsöntő gépeket, ezzel bővítve műanyaggyártási tevékenységét. A közlemény szerint a cég többek között a Samsung, a Philips és az Electrolux háztartási és szórakoztató-elektronikai készülékeihez gyárt műanyag termékeket, valamint ellátja az ezzel kapcsolatos szerelési tevékenységet is.

Az 1990-ben alapított Jász-Plasztik Kft. műanyag-feldolgozással, szerszámkészítéssel, akkumulátor- és vakolatgyártással, valamint vámügyintézéssel foglalkozik. Nettó árbevétele 2011-ben több mint 76,1 milliárd forint volt, egymilliárd forinttal haladta meg a 2010-es bevételt.