Vágólapra másolva!
A Kraft Foods Group Inc. (Nasdaq) körül olyan hírek keringenek, hogy megválna egyik leányvállalatától, a Breakstone-tól, és inkább a húzómárkák gyártására helyezné a hangsúlyt.
Vágólapra másolva!

A nemrégiben kettévált élelmiszeripari cég meg nem erősített hírek szerint eladná tejtermékeket gyártó leányvállalatát - számolt be a Bloomberg. A 400 millió dolláros üzletrészre akár már vevőt is találtak a Grupo Lala SA személyében, akik a legnagyobb amerikai tejtermékeket gyártó Dean Foods Co. egyik leánya, a Morningstar után is érdeklődnek.

Ken Shea, a Bloomberg elemzője szerint a Kraft Foods Group megválhat kisebb márkáitól, és a legnagyobb eladásokat produkáló termékekre összpontosíthat a jövőben. A marketing kiadások célzott allokálása révén felpörgethetik az eladásokat ezekben a márkákban, mint például a Kraft Macaroni & Cheese, a Velveeta (sajt márka) vagy a Jell-O (édesség) és az Oscar Mayer.

Ennek első jeléül az október elsején történt rágcsálni valók gyártásával foglalkozó üzletága levált az anyacégről és Mondelez International Inc. néven működik tovább.

Kraft Foods Group (Nasdaq)