Az egymilliónál többet keresők adóznak többet

Vágólapra másolva!
Jók a kormány adótörvény-javaslatai Rogán Antal szerint, mert a középosztály adóterheit csökkenti, ezért a Fidesz-frakció támogatja őket. Rogán úgy véli, a kormány legfontosabb célja a következő két évben az, hogy csökkentse az adóbürokráciát.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció támogatja a kormány által benyújtott adótörvény-javaslatokat, mert azok a frakció álláspontja szerint csak adócsökkentéseket tartalmaznak - mondta Rogán Antal hétfőn tartott sajtótájékoztatóján.

A javaslattal kapcsolatban Rogán Antal külön kiemelte, hogy a középosztály adóterhe ezen lépések nyomán csökkeni fog, csak a bruttó egymillió forint feletti havi jövedelemmel rendelkezők fizetnek majd többet. "Ők tudnak, és nekik kell is vállalni áldozatot az államadósság és a költségvetési deficit csökkentése érdekében" - mondta Rogán, aki szerint a félszuperbruttó kivezetésével egyszerű és arányos adókulcs lép életbe, illetve egyszerűsödnek az adóbevallások is.

További egyszerűsítés irányába hat még több javaslat az adócsomagon belül. Rogán szerint egyes illetékekkel kapcsolatban is egyszerűbb lesz a szabályozás, példaként említette az örökösödési illetéket és a fiatalok lakásszerzési illetékét, amely csökkeni fog abban az esetben, ha 14 millió forint alatti ingatlant vásárolnak a fiatalok. Rogán azt is elmondta, hogy a jövőben a munkahelyi étkeztetés is kiemelt támogatást kaphat.

Megfontolják a levélben történő regisztrációt

Az adóbürokrácia egyszerűsítése a kormány legfontosabb célja a következő két évben Rogán szerint, aki visszautasítja, hogy az ellenzéki pártok visszatérjenek egy "bukott rendszerhez," és a többkulcsos adórendszer visszavezetésével jelentősen növeljék az állampolgárok adóterheit.

Rogán Antal szerint a többkulcsos adórendszer bevezetését azért támogatná az ellenzék, mert ki akarnák vezetni a bankadót, csökkentenék a multicégek terheit, és mindezt a családokon hajtanák be.

Rogán Antal beszélt azokról a módosítás javaslatokról, amelyek a választási eljárásról szólnak. Külön kitért a levélben történő regisztrációra, elmondta, hogy Péterfalvy Attila adatvédelmi biztosnak vannak fenntartásai ezzel kapcsolatban, és ezt mindenképp átgondolják a jövőben, de megfelelő biztosítékokkal a belföldi regisztráció ezen formáját is elfogadhatónak tartják.

Rogán újságírói kérdést követően beszélt a kormánynak a gázellátás biztonságát érintő tervezetéről is, a javaslatról elmondta, hogy abban az esetben, ha valamely nagy cég úgy döntene, hogy eladná a saját gáztározóját, az állam elővásárlási joggal rendelkezne.