Rekord profit a Samsungnál

Vágólapra másolva!
Az előzetes becslések alapján rekord magas profitot érhet el a Samsung a harmadik negyedévben, köszönhetően a sikeres Galaxy S III bevezetésnek. Elemzők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a következő negyedévben csökkenhet a profitabilitás a megugró marketing kiadások miatt. Az árfolyam a kezdeti emelkedés után végül enyhe csökkenéssel zárt. 
Vágólapra másolva!

A Galaxy S III májusi debütálása 93 százalékos eredménynövekedést hozhat a Samsung mobil üzletágánál és a cég összességében rekord magas profitot érhet el az előző negyedévben a becslések szerint. A cég működési eredménye 91 százalékot növekedhet éves alapon, így 7 százalékkal haladná meg az elemzői várakozást.

A részvényárfolyam a kezdeti emelkedést követően lejtmenetbe váltott. Vélhetően profitot realizáltak a befektetők az öt hónapos csúcsra futó árfolyam láttán. A cég kapcsán a bizonytalanságot növeli, hogy folyamatos, több frontos szabadalmi harcban áll az Apple-lel.

Az árbevétel növekedését első sorban a cég legnagyobb üzletága, a telekommunikációs egység 80 százalékos növekedése hajthatja. Ugyanakkor a cég közzétette, hogy a jelenlegi számokban lehet némi változás az auditált adatok későbbi közzétételekor.

A Galaxy S III csúcsmobilból 20 millió darab fogyott a májusi bevezetést követő első száz napon, míg az elemzők szerint az időközben bemutatott Galaxy Note II értékesítésének felfutása is sikeres lehet. Ennek ellenére a negyedik negyedéves működési eredmény nyomás alá kerülhet a megugró reklámozási és jogi költségek miatt. A cég marketingkiadásai főleg a rivális iPhone5 piacra dobása miatt ugranak meg.

Samsung (Szöul)

Forrás: [origo]