Vágólapra másolva!
Rontott ez évi előrejelzésein a Zynga, a világ egyik legnagyobb online játékgyártó cége és bejelentették, hogy 85-95 millió dollárt kell leírniuk egy pocsékul sikerült korábbi vállalat felvásárlásuk miatt. Ennek hatására részvényei piaczárás után 15 százalékot zuhantak és rekord alacsony szinten, 2,8 dolláron állnak.   
Vágólapra másolva!

A tegnapi bejelentés szerint bevételeik 50 millió dollárral alakulnak a tervezett alatt a harmadik negyedévben és az egész évre vonatkozó előrejelzéseiket 1,1 milliárd dollárra mérsékelték a várt 1,2 milliárd dollárról. A vállalatnál a felhasználók csökkenő érdeklődésével magyarázták kilátásaik romlását. További elmondások szerint a cég EBITDA mutatója 150 millió dollár körül alakulhat, a korábban várt 180-250 millió dollár helyett, ami szintén negatív üzenet a befektetők felé.

Ezen túl el kellett számolniuk a korábban 182 millió dollárért felvásárolt OMGPOP játékstúdió miatt keletkezett veszteséget is, ugyanis a cég a felét sem éri az érte kifizetett összegnek. Ez 85-95 millió dolláros többlet költséget jelent a Zyngának.

Zynga

Forrás: [origo]