Nincs okuk örömre a postásoknak

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves számait a holland TNT Express csomagszállító, amiből az derül ki a befektetőknek, hogy a felvásárlás előtt álló vállalat 38 millió eurós nyereséget ért el, ami 12 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.
Vágólapra másolva!

Mind bevételben, mind nyereségben csökkent a hollandiai TNT Express (Euronext Amsterdam) harmadik negyedéves teljesítménye. A bevételek nominálisan ugyan 2,1 százalékkal emelkedtek (1,12 milliárd euró), ha azonban figyelembe vesszük az euró gyengüléséből származó devizahatást, akkor 1,9 százalékos csökkenést láthatunk összehasonlítva az egy évvel korábbival.

Az ázsiai és amerikai üzlet jól ment a cégnek, de a bevétel több mint 60 százalékát adó európai bevételek nem mutatnak jól, köszönhetően az Európában tovább gyűrűző hitelválságnak.

A TNT Expressre nemrég felvásárlási ajánlatot tett a UPS, azonban az 5,2 milliárdos ajánlatot az Európai Bizottság nem hagyta jóvá, mivel attól tartanak, hogy az amerikai csomagszállító túlságosan nagy befolyást szerezne Európában. A TNT menedzsmentje örömmel fogadná a részvényenként 9,5 eurós vételárat, azonban a tranzakció várhatóan csak jövőre valósulhat meg.

A világ negyedik legnagyobb csomagszállítója márciusban fogadta el a UPS ajánlatát, Joaquin Alumnia, európai biztos azonban a felvásárlás ellen érvelt, és még nem hagyta jóvá azt. Decemberre várható döntés az ügyben.

A TNT részvényárfolyama nem változott jelentősen a gyorsjelentési adatokra, fél százalékos emelkedésben kereskednek vele.

TNT Express (Euronext Amsterdam)