Vágólapra másolva!
Egyelőre nem vásárol be az Egyesült Államok második legnagyobb mobilszolgáltatója, a Sprint Nextel Corp. (NYSE) egyik versenytársából sem, de lehetősége még lesz rá a későbbiekben. A MetroPCS mostanában nagyon népszerű lett a felvásárlási pletykákról szóló hírekben, mivel a Deutsche Telekom is kiszemelte magának.
Vágólapra másolva!

A múlt heti igazgatósági ülésen a Sprint Nextel Corp. amerikai mobilszolgáltató vezetői elhatározták, hogy most még nem tesznek felvásárlási ajánlatot a MetroPCS-re. Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a társaság fontolóra vette, hogy megvásárolja a piacon negyedik legnagyobb mobilcéget.

Kezdenek kiszivárogni a hírek a Sprint Nextel döntésének hátteréről, miszerint egyelőre nem vásárolna részesedést versenytársaiban. A Deutsche Telekom tulajdonában álló T-Mobile USA még szeptember végén tett ajánlatot a MetroPCS-re, melyről nem sokkal később elő-megállapodás is született.

A Sprint Nextel ekkor lépett a színre, és bennfentes információk alapján kiderült, hogy terjeszkedést fontolgat. Az ajánlattétel most ugyan nem esedékes, de még nagyjából három hónapja van a társaságnak, hogy meggondolja magát mielőtt a részvényesek szavaznak a T-Mobile USA - MertoPCS összeolvadásról.

A Sprint a további lépések meghozatala előtt szeretne betekintést nyerni a Deutsche Telekom ajánlattételről szóló proxy bejelentéséről, mely a felvásárlást részletezi, hogy milyen feltételekkel kötnének üzletet a felek. Ennek közzétételére a német cégnek az ajánlattételtől számított két hónap áll rendelkezésére.

Az idő a Sprintnek dolgozik, ugyanis egy korábbi vásárlásából származó hálózat felszámolásán fáradozik, melyet a Nextel-től örökölt. A projekt előre láthatólag jövő év elején zárulhat le, ami lélegzethez juttathatja a céget.

A tegnapi kereskedés során a Sprint Nextel árfolyama 1,8 százalékot emelkedett, míg az új vállalat árfolyamának jó közelítéséül szolgáló MetroPCS 3,8 százalékot esett.

Sprint Nextel (NYSE)