Vágólapra másolva!
Továbbra is pluszban mozognak az európai indexek a kedvezőbb fogyasztói árindex adatok és a német gazdasági kilátások javulásának hatására. Itthon a BUX szintén erősödik a sikeres állampapír aukció után. 
Vágólapra másolva!

Sikeres állampapír aukció

Alacsony forgalom mellett enyhe pluszban tartózkodik a magyar tőzsde index az OTP vezetésével, A bankpapír 1 százalékot erősödött nyitás óta, míg a Magyar Telekom fél százalékkal, a Richter pedig 0,6 százalékkal került feljebb. Ugyanakkor a MOL elmarad társaitól és 0,3 százalékos mínuszt mutat, míg az Egis szintén esik, fél százalékkal került lejjebb reggel óta.

Forrás: [origo]

A forint jegyzése tovább száguld, már 278 alatt jegyzik az euróval szemben, köszönhetően a kedvező nemzetközi környezetnek.

A tervezettnél 15 milliárd forinttal több három hónapos diszkont kincstárjegyet adott el kedden az ÁKK, közben a hozam nagyot esett az egy héttel ezelőttihez képest, így egyre közelebb kerül a hat százalékos szinthez. Az átlaghozam 6,12 százalék lett, ez 28 bázisponttal volt alacsonyabb az egy héttel ezelőttinél és egy bázisponttal maradt el a hétfői másodpiaci jegyzéstől.

Alacsonyabb lett a fogyasztói árindex

Továbbra is erősödést mutatnak a főbb európai indexek, amit a kedvező makro adatok is segítettek. A legjobban a spanyol piac teljesít, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy egyre közelebb kerül Spanyolország a mentőcsomaghoz. A szektorok közül a technológiai és pénzügyi vállalatok papírjai 1,1 százalékot erősödtek, míg a fogyasztói javakat értékesítő cégek némileg lemaradva 0,05 százalékos mínuszban mozognak.

Forrás: [origo]

A délelőtt 11 órakor közölt adatok szerint az euró zóna fogyasztói árindexe 1,5 százalékon alakult szeptemberben, ami jobb az 1,6 százalékos elemzői várakozásoknál. A német ZEW gazdasági hangulat index is javulást mutat, ugyanis -18,2 pontról -11,5 pontra emelkedett a főindex a várt -15 ponttal szemben, ami szerint a gazdasági szereplők kedvezőbben ítélik meg a gazdasági kilátásokat.