Emelkedik a gyorsjelentésre a Ford

Vágólapra másolva!
Az elemzői várakozásoknál jobb gyorsjelentés után emelkedésbe kapcsolt a Ford részvénye Németországban. Ugyan Amerikában ma sincs kereskedés, de a német piacra több tengerentúli vállalat is be van vezetve, így a hírekre tudnak reagálni a befektetők. 1,4 pluszban mozog a Ford.
Vágólapra másolva!

Ma tette közzé negyedéves gyorsjelentését a Ford, ami mind egy részvényre jutó profit (EPS), mind árbevétel szinten az elemzői konszenzusnál jobb lett. Éves alapon ugyanakkor csak az árbevétel tudott növekedni, az EPS viszont csökkent közel 11 százalékot.

Ford gyorsjelentés

A Ford beszámolójából kiderül, hogy az üzemi eredményhez a legnagyobb mértékben az észak-amerikai operáció járult hozzá, ráadásul a 12 százalékos operatív margin mellett elért 2,3 milliárd dolláros eredmény meghaladja a Bloomberg konszenzusban szereplő 1,94 milliárd dolláros értéket. A 12 százalékos üzemi eredményhányad 2000 óta legerősebb.

Az amerikai autópiac növekedésére való előrejelzésén módosított a vállalat, 2012-ben 14,7 millió autót adhatnak el, korábban 14,5-15 milliós értékesítést jósoltak a szektor számára.

Az európai operáció a Ford esetében sem muzsikál jól, a harmadik negyedévben 468 millió dolláros veszteséget ért el, ami hajszálnyival kisebb a 473 millió dolláros veszteséget előrejelző várakozásoknál. Az európai üzletág a rossz gazdasági környezet miatt esett vissza, az elmúlt 20 év leggyengébb értékesítési számai láttak napvilágot az iparágban.

Európai autóértékesítés

A Ford a múlt héten jelentett be az európai operáció stabilizálása céljából több, fontos átszervezést, köztük gyárbezárást. A menedzsment célja, hogy 6-8 százalékos operatív margint elérje a társaság hosszú távon.

A Ford részvénye az idei vében 3,7 százalékos csökkenést ért el a New York-i piacon.

Ford (NYSE)

Ford (NYSE)