Vágólapra másolva!
Mínuszba fordultak az európai piacok délelőtt a néhány órán belül kezdődő európai kamatdöntő ülésekre várva. Itthon a BUX alacsony forgalom mellett a tegnapi záró értéke körül tartózkodik.  
Vágólapra másolva!

Tovább csordogál a BÉT

Egyelőre nincs jelentősebb elmozdulás a magyar piacon, a BUX jelenleg 0,1 százalékos erősödést mutat. A főbb papírok közül eddig a MOL teljesít viszonylag erősebben 0,7 százalékos emelkedésével, az OTP és a Magyar Telekom 0,2 százalékos pluszt mutat, míg a Richter és az Egis számít a nap vesztesének 1 százalék körüli gyengülésével.

A forint árfolyama is szerényen emelkedett, egy euróért 285,66 forintot, egy svájci frankért 235,74 forintot, míg egy dollárért 220,85 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

Megkezdte a Magyar Villamos Művek Zrt. az E.On gázüzletágát képező cégek átvizsgálását, mivel azt szeretnék, hogy állami kézbe kerüljön a gázüzletág. Egyelőre az úgynevezett adatszoba nyílt meg az MVM előtt, ami a két kinézett társaság átvilágítását szolgálja a leendő vevő, az MVM.Zrt. számára.

Sikeres spanyol állampapír eladások

Kivárnak a tőzsdék a BoE és ECB kamatdöntése előtt és nem segített a kereskedésen a viszonylag sikeres spanyol államkötvény aukció sem. A főbb indexek egyaránt negatívba fordultak és eltüntették a reggel összeszedett enyhe pluszokat. A londoni FTSE 0,3 százalékos, a DAX és a CAC 0,4 százalékos, míg az IBEX és a Stoxx Europe 600 egyaránt 0,1 százalékos gyengülést mutat.

3,99 milliárd eurónyi értékben értékesített ma 2, 3 és 5 éves futamidejű állampapírokat Spanyolország, ami csaknem megegyezik a 4 milliárdos tervvel. 2 és 5 éves állampapír aukciót legutóbb júliusban tartott a spanyol adósságkibocsátó, amihez képest előbbi 3,28 és utóbbi 4,77 százalékos átlaghozama is csökkenést takar. Eközban a 3 éves papírok átlaghozama 3,96 százalékra emelkedett a szeptember 20-i aukción kialakult 3,85 százalékkal szemben.

Friss amerikai adatok

Délután újabb makroadatok érkeznek a tengerentúlról. 14:30-kor friss munkanélküli segélykérelmek számának alakulásáról, míg 16:00-kor az augusztusi gyáripari megrendelésekről tájékoztatnak .