Válaszol a kormánynak az Európai Bizottság

Vágólapra másolva!
Elkészült a válasz a magyar kormány levelére, de részleteket nem közölt az uniós szóvivő, és azt sem tudta megmondani, mikor jön Budapestre az EU/IMF-tárgyalódelegáció.
Vágólapra másolva!

Végzett a magyar kormány álláspontjának elemzésével az Európai Bizottság, a testület pénzügyekért felelős alelnöke, Olli Rehn pedig levélben fogalmazta meg ezzel kapcsolatos véleményét a magyar kormány számára - közölte szerdán a bizottság szóvivője. Olivier Bailly egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a brüsszeli levelet elküldték-e már, de azt határozottan állította, hogy a dokumentum elkészült. A levél tartalmáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

Az uniós szóvivő arra a kérdésre egyelőre nem tudott határozott választ adni, hogy mikor érkezhet vissza Magyarországra az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációja.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy az IMF válasza a kormány korábbi levelére megérkezett Budapestre, és a valutaalap ebben főként pontosításokat kért a kabinettől. A magyar fél erre a levélre is válaszolni fog, azután pedig újból megkezdődhet a konzultáció a nemzetközi szervezet delegációjával - mondta a fideszes politikus.