Száguldoznak az amerikai autók

gm, ford kicsi címlap
Vágólapra másolva!
Július vége óta masszív emelkedést produkált a két legnagyobb amerikai autógyártó, a Ford és a General Motors, bár tény, hogy utóbbi növekedésével az ügyes kereskedők többet is tudtak keresni, hiszen az több mint 20 százalékot hízott, míg a Ford "csak" 8 százalékot.
Vágólapra másolva!

A General Motors vezeti az emelkedést

Augusztus elején törte át a csökkenő trendvonalat a General Motors kurzusa, majd augusztus közepén sikerrel abszolvált több akadályt is. Először az 50 napos mozgóátlagon tört át, majd a 20,8 dollár körül húzódó ellenállást is átszakította a papír.

Az emelkedés következő hullámát megolvagolta a részvény, a 200 napos mozgóátlag sem tudott problémát okozni a kurzusnak és szeptember második felére a General Motors 25 dollárig emelkedett a július végi 19 dollár környéki szintről. Az árfolyam október elejére gyönyörűen visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot is.

Egyelőre úgy fest, a 25 dolláros ellenállás erősnek tűnik, nem zárhatjuk ki, hogy ismét az emelkedő trendvonal erejét vizsgálja meg a részvény. Ha megtartja szint és folytatja a növekedést, akkor a 25 dolláros akadály átszakítása után 26,9-27,3 dolláros sáv elérése is bekövetkezhet.

Nem festenek jól az indikátorok, az MACD eladási szignált jelez, míg az RSI csökkenő trendben mozog. Némi pozitívumot jelent, hogy az RSI 50 fölött mozog, az MACD pedig nem adott markáns eladási jelet, tehát a mostani jelzésén könnyen változtathat.

General Motors (NYSE)

General Motors

Próbálja tartani a Ford is a lépést

A technikai kép és az elmúlt hónapok teljesítménye azt mutatja, hogy a Ford lemaradó a General Motorshoz képest a július végén indult emelkedő szakasz során.

A részvény csak augusztus közepén törte meg a csökkenő trendet, az 50 napos mozgóátlag tartós legyűrését pedig csak szeptember elején mutatta be a papír. Az emelkedés meredeksége sem tűnik túl nagynak.

A 10,6 dolláros ellenállás áttörése után sem nyugodhat meg a részvény, mivel 10,9 dollárnál fekszik jelenleg a 200 napos mozgóátlag. Ha azon is átjutna, akkor 12 dollárnál lehet a következő pihenő.

Az indikátorok itt sem festenek jól, az MACD eladási szignált mutat, az RSI pedig 50 alá készül beesni.

Ford (NYSE)

Ford