Amerikából sietnek az E-Star megmentésére

Vágólapra másolva!
A Fidesz-közeli E-Star igazgatóság is az önkormányzatokkal kapcsolatos vitás helyzet megoldásán dolgozik a Népszabadság cikke szerint. Mint kiderül azonban, néhány önkormányzat akkor se tudna fizetni, ha sikerülne valamilyen kompromisszumos megoldást találni az október 15-én induló fűtési szezon kezdete előtt. 
Vágólapra másolva!

A Népszabadságban közölt cikk szerint az E-Star kormány-közelinek aposztrofált igazgatósága is a cég és az önkormányzatok között kialakult vitás helyzet megoldásán dolgozik. Az írás szerint George Pataki volt New York állambeli kormányzó és Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke is jó kapcsolatot ápol a Fidesszel.

Az E-Star október 14-ig adott ultimátumot a jelentős tartozásokat felhalmozó önkormányzatoknak, hogy törlesszék tartozásaikat. Amennyiben nem lesz előrelépés az ügyben, az E-Star felfüggeszti a hőszolgáltatást a problémás településeken. A cikk szerint vannak olyan települések (mint például Szamoszseg), amelyek bár törekednének a kompromisszumra, de nem képesek fizetni. Illetve vannak olyanok (mint például Hódmezővásárhely), amelyek eleve azt állítják, hogy nincs érvényes szerződésük az E-Starral.

Az E-Star igazgatósága rendkívüli közgyűlést hívott össze október 22-ére, hogy döntést hozzanak a cég likviditási helyzetével kapcsolatos kérdésekben. Vélhetően addig a napig már tisztázódni fog az önkormányzatokkal kapcsolatos helyzet, és ezen információk birtokában születhet döntés a két nappal később esedékes kötvénykifizetések ügyében.

E-Star

Forrás: [origo]