Tanműhelyt adott Nyíregyháza a Legónak

Vágólapra másolva!
A Lego használhatja a nyíregyházi önkormányzat tanműhelyét - erről döntött Nyíregyháza önkormányzata a csütörtöki közgyűlésén. A dán játékgyártó bővíti nyíregyházi üzemét, ezért van szükség a szakemberek képzésére.
Vágólapra másolva!

A közgyűlésen hozott határozat szerint a nyíregyházi Wesselényi Miklós Szakközépiskola területén lévő tanműhelyt térítésmentesen használhatja a Lego 2016. december 31-ig . Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc elmondta, hogy a tanműhelyben a bővülő Lego-gyár leendő szakembereit képzik majd, a fenntartási költségeket pedig a dán cég fizeti majd.

A Lego idén januárban jelentette be, hogy 37 milliárd forintos költségből új gyárat épít Nyíregyházán. A 80 ezer négyzetméteres gyárban műanyag fröccsöntő üzemet, dekorációs-, feldolgozó-, elő- és végleges csomagoló részleget, 18 ezer négyzetméteres raktárat, valamint egyéb termelési kiszolgáló részeket alakítanak ki. A nyíregyházi Lego jelenleg egy bérelt üzemcsarnokban működik, ahol a szeptember-októberi termelési csúcsidőszakban 1300-an dolgoznak. A létszámot 250-nel növelik majd az új gyárban.