Brokernet: Kösz, jól vagyunk

Vágólapra másolva!
Nem nevezi szakadásnak Kósa Erika nagytulajdonos kiválását Bogdánffy Péter, a Brokernet vezérigazgatója, és úgy gondolja, hogy mindez nem befolyásolja a cégcsoport működését. A vezérigazgató a Világgazdaságnak adott interjújában nagyon jó döntésnek nevezte a Brokernet tőzsdére lépésének elhalasztását, és abban bízik, hogy tehetős ügyfeleik nyitottak új termékekre.
Vágólapra másolva!

"Szakadásról nyilvánvalóan nincs szó, pusztán arról, hogy a Kósa-Körtvélyesi házaspár úgy döntött, hogy elhagyja a csoportot és önálló vállalkozást alapít" - jelentette ki Bogdánffy Péter a Brokernet repedezéséről szóló értékelések kapcsán.

A vezérigazgató elmondta, hogy a Brokernet vezetésében maradó két tulajdonos, Kostevc Péter és Kutvölgyi Pál szeptember végén tőkeekemelést hajtott végre, amely után már meghatározó tulajdoni hányaddal rendelkeznek a Brokernet Investment Holding Zrt.-ben.

Beszélt arról is, hogy a friss tőkén túl a cégcsoportnál maradnak a szerződésállományok, az ügyfelek, a teljes infrastruktúra, az informatika, az alkalmazottak. A mintegy 2000 fős üzletkötői hálózatnak pedig legfeljebb 5-10 százaléka távozhat a kiválás nyomán, de Bogdánffy jelenlegi ismeretei alapján inkább 5 százalék alatti lehet az arányuk.

Bogdánffy tájékoztatása szerint az egyik alapító nagytulajdonos távozásának az volt a fő oka, hogy Kósa Erika és Kostevc Péter másképp látta a társaság jövőjét: Kósa az MLM-alapú értékesítésben hisz és továbbra is a unit-linked biztosításokra koncentrálna, Kostevc pedig más termékekre is nyitott és már nem a tiszta MLM-modell híve. A Kósa Erika által alapítandó céggel fair versenyt folytat majd Brokernet, de a vezérigazgató szerint Kósának nem lesz könnyű dolga, mivel az általa megcélzott ezerfős hálózat kiépítése hosszú ideig tarthat.

A Brokernet egyébként az utóbbi időben nyitott a lakástakarékpénztári szerződések értékesítése felé és aranybefektetési lehetőséget is kínál ügyfeleinek, továbbá partneri megállapodást kötött a Demján Sándor tulajdonában álló Gránit Bankkal is, a bank számlacsomagjainak eladásáról. Bogdánffy bízik benne, hogy mivel ügyfeleik az átlagnál magasabb összegű biztosítási szerződésekkel rendelkeznek, van igényük és képességük más szolgáltatásra is.

A Brokernet elhalasztotta a korábban 2012-re tervezett tőzsdére lépést, ez a vezérigazgató szerint nagyon jó döntés volt, hiszen sem a piaci hangulat, sem a bevételek alakulása nem kedvezett egy ilyen lépésnek amellett, hogy a szabályozási környezet is kicsit bizonytalan. "Eljöhet az ideje a kibocsátásnak"- tette még hozzá Bogdánffy, de a tőzsdére lépésnek kellően megfontoltnak kell lennie.

A régiós terjeszkedésről annyit mondott, hogy Szlovákiában stabil a helyzet, de hasonlók a gondok a magyarországiakhoz, a romániai terjeszkedés viszont nem sikertörténet. További terjeszkedés most nincs napirenden, legalábbis akvizíciók vagy zöldmezős beruházás formájában.