Vegyen ön is SPAR-boltot!

Vágólapra másolva!
A SPAR külföldön általában nem saját boltokat tart fenn, hanem franchise-partnerekkel működik együtt - ezalól csak Magyarország volt kivétel eddig. Most azonban az üzletlánc megkötötte az első hazai partner-együttműködést is.
Vágólapra másolva!

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. franchise-rendszer kialakításával bővíti hálózatát, az első SPAR Partner egység szeptember 20-tól működik Móron - közölte az üzletlánc. A franchise lényege, hogy a bolt tulajdonosa jogokat vásárol meg, például jelen esetben használhatja a SPAR nevét, beszerzési rendszerét.

A SPAR és a móri magán-kiskereskedő közötti megállapodás értelmében 2012. szeptember 20-tól a vállalkozó egyik üzlete SPAR Partner egységként működik tovább. Egymás üzleti gyakorlatának és tapasztalatainak hasznosításával mindkét fél kölcsönös előnyöket vár az együttműködéstől.

A SPAR kereskedelmi üzletlánc Európa csaknem valamennyi országában franchise-rendszerben működik, Magyarország eddig kivétel volt - mondta Fehér István a cég kommunikációs vezetője. A franchise-hálózat jövőbeni kialakításának ütemezésére nem tudott prognózist adni a kommunikációs vezető, a bővítés a megfelelő partnerek megtalálásától függ.

Fehér István elmondása szerint a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tavaly 335 milliárd forint árbevételt ért el 389 üzletében, ahol több mint 13 ezer munkavállaló dolgozik. Ebben az évben öt további saját üzletet nyitott, illetve nyit a társaság.

A SPAR Magyarország Kft. 1990-ben alakult. A cégcsoport első SPAR üzletét Tatán nyitotta meg 1991-ben. A hálózatbővítés jelentős lépése volt a 2002 végén átvett tizennégy Billa üzlet SPAR-rá történő alakítása, valamint a huszonkét Kaiser's szupermarket 2003-as megvásárlása. A SPAR legnagyobb akvizíciója 2008-ban történt, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot.