Vágólapra másolva!
Spanyolországgal kapcsolatos strukturális átalakításokról szóló közbeszéd emeli az európai piacokat. Átlagosan fél százalék feletti pluszban táboroztak le a főbb indexek, itthon is jókedvűek a befektetők és a BUX is a pozitív fölötti tartományban tudott maradni.
Vágólapra másolva!

Egymilliárdos támogatást kap a PannErgy

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján megjelent információk szerint egymilliárd forintos támogatásban részesül a PannErgy, melyből a miskolci geotermikus projektjét finanszírozhatja. A társaság várhatóan további 1,3 milliárd forintos szubvencióra pályázik, melyből a teljes projekt 30 százalékát is kigazdálkodhatja. Kis híján 4 százalékos pluszba ugrott a papír, 31 millió forintos forgalom mellett.

A blue-chipek a MOL-t (-0,5%) leszámítva tartják pluszaikat. Az OTP 1, a Richter 0,2 és a Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedést mutatott a délelőtt folyamán.

Spanyol hírekre rugózik Európa

A kontinens részvénypiacait a spanyolokkal kapcsolatos hírek mozgatják, a spanyol IBEX 1, a német DAX 0,2 és a francia CAC40 0,4 százalékot emelkedett eddig.

Az elemzőket is meglepte a brit költségvetés ma publikált augusztusi hiánya. A Bloomberg konszenzus 15 milliárd fontos deficitet jelzett előre, végül 14,4 lett az érték. A brit FTSE 100 tőzsdeindex pozitív elmozdulással nyugtázta a közzétételt, 0,4 százalékos pluszban áll.

Eladja a Deutsche Bank a vállalati szolgáltatásokkal és vagyonkezeléssel foglalkozó BHF Bankot. Az elsőszámú vevő a Kleinwort Benson lehet, abban az esetben a szabályozó szervek is rábólintanak a tranzakcióra. 0,8 százalék fölötti meglódulást mutattak a német óriásbank részvényei a bejelentést követően.