Lehengerlő értékesítési adatok a Volkswagentől

Vágólapra másolva!
Augusztusban mintegy 19 százalékkal bővültek éves alapon a Vokswagen-csoport eladásai. Összesen 719 500 autót adott el világszerte az autóipari cég. A menedzsment szerint a hektikus világpiaci mozgások mellett a javuló teljesítmény külön örömre adhat okot.
Vágólapra másolva!

Dinamikus tengerentúl, lanyhuló Európa

A pesszimista várakozásokkal szemben, a január-augusztusi időszak során 5,91 millió autót adott el a cég, ami 10 százalékos gyarapodást jelent éves viszonylatban. Észak-Amerikában mintegy 25 százalékkal emelkedtek az autóértékesítések, Dél-Amerikában 18 százalékkal, de még Európában is hízó bevételekről számolhatott be a társaság, 1,7 százalékkal bővült a bevétel.

Fontos azonban látni, hogy Németországban és más nyugat-európai államokban nem volt képes növekedni a cég, 5,8 százalékkal esett vissza a gépjárműeladás a régióban.

Előzhet a Volkswagen

Hét év után inoghat meg a BMW vezető szerepe a luxusautó-piacon, ugyanis a Volkswagen-csoportba tartozó Audi fenyegetően nagy népszerűségnek örvend idén. Jól szemlélteti a verseny kiélezettségét, hogy míg tavaly augusztusban 40 000 luxusautóval többet értékesített a bajorországi cég, 2012 azonos időszakában 2000-re csökkent a szám.

Jól reagálta le az árfolyam is a hírt, 5,68 százalékos menetelésével több éves csúcsot állított fel a kurzus.