Kihívásokkal néz szembe az Adidas

Vágólapra másolva!
2,3 százalékos mínuszban indította a napot az Adidas (Xetra) annak ellenére, hogy bizonyos tekintetben pozitív irányba frissítette 2010-ben megfogalmazott célkitűzéseit. A Reebok márka ugyanakkor gyengén teljesít, és Indiában egy súlyos csalási ügy is beárnyékolja a márkanevet. A vállalat ma tart befektetői találkozót központjában.
Vágólapra másolva!

Az Adidas-csoporthoz tartozó Reebok márkával kapcsolatban nem optimista a cég vezetése. A vállalat úgy döntött, nem újítja meg az NFL licencét, így 2015-re 3 milliárd euró helyett csak 2 milliárd eurós árbevételt érhetnek el. Az NHL-hez kapcsolódó jogok is változnak, melynek szintén szerepe van a pesszimistább célok megfogalmazásában. A Reebok értékesítések 26 százalékkal estek vissza éves alapon a második negyedévben.

Indiában kellemetlen csalási ügy is borzolja a kedélyeket, a Reebok helyi vezetőjét és az operatív igazgatót is letartóztatták csütörtökön. Az Adidas áprilisban jelentette be, hogy "üzleti szabálytalanságokat" talált az indiai leányvállalatnál. A gyanú szerint a két vezető fiktív eladásokat könyvelt el, és más módon is befolyásolta a cég kimutatásait.

A vállalathoz tartozó kisebb üzletágak esetében már 2012 végére elérheti az Adidas a 2015-ös célkitűzéseit. Ide tartozik a TaylorMade Golf és a Rockport márkanevek is. A teljes cégcsoport árbevételére vonatkozó 17 milliárd eurós prognózist megerősítette a menedzsment, hasonlóan a 2012-es előrejelzésekhez. Idén éves szinten 10 százalékos árbevétel bővülésre, míg EPS soron 15-17 százalékos növekedésre számítanak, ezáltal 770-785 millió euró lehet a profit.

Adidas (Xetra)

Forrás: [origo]