Bővíti kapacitását az AkzoNobel

Vágólapra másolva!
A holland vegyipari vállalat csütörtökön bejelentette, hogy bővíti termelését Amerikában, hogy a félvezető ipar felől érkező növekvő keresletet ki tudják elégíteni. A cég a világ legnagyobb festék és speciális kémiai anyagok gyártójának számít, ezen túl innovatív, speciális termékekkel látja el partnereit.  
Vágólapra másolva!

A beruházás magában foglalja az egyik texas-i üzemüknek a bővítését, valamint egy teljesen új gyár felépítését, hogy LED-izzóik előállítását költséghatékonyabbá tegyék és a jövőben biztosítani tudják partnereik ellátását. Ahogy Werner Fuhrmann, az AkzoNobel bizottsági tagja elmondta: erőteljes, évenkénti 20 százalékos növekedést várnak a LED-iparágban az elkövetkezendő évtizedben, mivel a laptopok, táblagépek, személyi számítógépek is ilyen izzókat használnak, és ezen termékek iránt egyre nagyobb fogyasztói kereslet mutatkozik. Ezen kívül a LED-izzók válnak az elsődleges fényforrássá az alacsony energiafogyasztásuk és hosszú élettartamuk miatt.

A tervek szerint meglévő gyáregységük bővítésével 2013 harmadik negyedévében végeznek, míg az új üzem 2014 augusztusára épül fel.

AkzoNobel (Euronext Amsterdam)

AkzoNobel