Vágólapra másolva!
Délre tovább estek az európai indexek, mivel nem érkezett semmilyen hír, ami fordíthatott volna a hangulaton. Továbbra is az egészségügyi szektor tartja magát a legjobban, innen a Fresenius Medical Care tűnik leginkább ki.
Vágólapra másolva!

Fokozódó mínuszok

Tovább estek a délelőtt az európai indexek, a lejtmenet élén a spanyol IBEX áll 2,3 százalékos mínusszal, míg a DAX kisebb, 1,5 százalékos csökkenést hozott össze délig. A nyitáshoz képest romlott a pénzügyi szektor teljesítménye, már 2 százalékos zuhanást mutat. Az élen sem történt jelentős változás, az egészségügyi papírok 0,6 százalékos mínuszban állnak.

A német Fresenius Medical Care 1,4 százalékos emelkedéssel felülteljesítőnek számít. Nagy segítséget nyújtott a gyógyszeripari cég számára, hogy a Credit Suisse elemzője megerősítette felülteljesítési ajánlását 68 eurós célárfolyam mellett. A szakértő véleménye szerint az elmúlt napok árfolyamcsökkenése kecsegtető belépési pontot eredményez és a célárfolyam a tegnapi záróárral számolva 23 százalékos növekedési potenciált rejt magában.

Fresenius Medical Care (Xetra)

Forrás: [origo]

10,3 százalékos árfolyameséssel az Imagination Tech számít a Stoxx Europe 600 index legrosszabbul teljesítő komponensének. A technológia vállalatot kedvezőtlenül érinti partnere, a Texas Instruments bejelentése, miszerint kiszállna az okostelefonok és tabletek piacáról. Az Investec véleménye szerint a lépés az Imagination profitjának 20 százalékát veszélyezteti.

Az előzetesen meghirdetett 5 milliárd eurós mennyiségnél kevesebb 10 éves lejáratú német állampapír kelt el a mai aukción. A vevők 3,95 milliárd eurónyi ajánlatott adtak be, amiből a kibocsátó 3,19 milliárdot el is fogadott, az átlaghozam 1,52 százalék lett. Augusztus követően a legnagyobb esést produkálták a spanyol 10 éves államkötvények, aminek eredményeképp ismét 6 százalék fölé szöktek a hozamok.

A BUX is gyengélkedik

Alacsony, csupán1,8 milliárdos forgalom mellett 0,9 százalékos mínuszban várja a délutánt a BUX index. Délben a blue-chipek közül az OTP és az Egis tartózkodik jelentősebb mínuszban egyaránt 1,9 százalékot veszítettek értékükből. A legnagyobb komponensként emlegetett MOL 0,9 százalékos mínusszal szintén gyengélkedik.

Az Erste bejelentése szerint kevesebb lesz a Magyar Telekom profitja, ezért csökken az általa fizetett osztalék is. Az elemzőház továbbra is tartásra javasolja a részvényeket 470 forintos célárfolyam mellett, bár a profitvárakozásaik 5 százalékkal csökkentek ez évre. A lépésre nemigazán reagált a telekompapír, jelenleg 0,5 százalékos mínuszban áll.