Vágólapra másolva!
Miért ne lehetne másfél millióval több munkahely, miért ne törhetnénk ki az adósságcsapdából? - kérdezte heti jegyzetében Matolcsy György. Szerinte úgy tűnhet, hogy a kormány lépései logikátlanok, pedig szerinte csak szokatlanok, de ez vezet a sikerhez.
Vágólapra másolva!

"Ma úgy tűnhet, hogy a magyar kormány szokatlan, sőt logikátlan döntések sorát hozza" - írta a Heti Válaszban megjelent jegyzetében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki szerint az, hogy a kormány szembeszáll a pénzpiaccal, a bankokkal, a monopolpiacot szerző multikkal, az unióval és más erős érdekcsoportokkal, "nem értelmetlen, csak szokatlan".

A miniszter azt állította, hogy a gazdaságpolitika döntései alapos elemzésre, sok tényre és számra épülnek, de mögöttük nagy álmok, erős célok, tudatosan vállalt kockázatok és a jövőben működő megoldások keresése húzódik meg.

Matolcsy Eli Broad amerikai üzletember könyvét mutatta be, aki a szokatlan megoldásokat ajánlotta azoknak, akik sikeresek akarnak lenni. "Használjuk szerzőnk tanácsát, amely szerint a legjobb kérdés: miért ne?" - írta Matolcsy György.

Ezt a kérdést a magyar gazdaságpolitika aktuális kérdéseire vetítve sorolta: miért ne törhetnénk ki az adósságcsapdából, miért ne lehetne nálunk Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, miért ne lehetne alacsonyabb alapkamat és hitelbőség, miért ne lehetne másfél millióval több adózó munkahely?