Nagyot zakózott a Tesla és a Groupon

Vágólapra másolva!
A két cég tartozott a tegnapi nap legnagyobb vesztesei közé, a Tesla részvényei 9,8 százalékot, a Grouponé 7,21 százalékot estek.
Vágólapra másolva!

Az elektormos autókat gyártó Tesla Motors rossz teljesítményének hátterében a tegnap bejelentett 4,34 millió darabos részvény rábocsátás, valamint egyik modelljük gyártásának tervezettől való elmaradása áll. A befektetők negatívan értékelték azt is, hogy késő délután bejelentették, újratárgyalják az energiahivataltól 2009-ben felvett hitelük részleteit. A vállalat halasztást fog kérni az aktuális 14,6 millió dolláros törlesztő részlet visszafizetésére, valamint újabb, 14,5 millió dolláros hitelkeretet szeretnének kialkudni minden negyedévre 2013 júniusától.

Hétfőn a papír 30,63 dolláron zárt, amit zárás után 14 százalékos zuhanás követett, és tegnap végül 27,66 dolláron zárt a Nasdaq-on.

Az online kuponajánlatokat kínáló Groupon esetében a részvény korábban már 10 százalékot is esett, ezért az árfolyam további esését megakadályozó mechanizmusok léptek életbe, megvédve a papírt a további zuhanástól. A tegnapi 4,83 dolláros záróárfolyam azt jelenti, hogy a vállalat részvényei már 77 százalékos mínuszban vannak az év eleje óta.