Megállapodott a RIM a Microsofttal - Nagyot ugrott a RIM

Vágólapra másolva!
Fejlesztés alatt álló készülékeinek médiakapacitását növelné a Research In Motion a Microsoft egyik szabadalmával. A licenc megállapodás hírére nagyot ugrott a RIM árfolyama, de gyorsan el is olvadt az emelkedés, miután kiderült, ez még nem "az" a bejelentés.
Vágólapra másolva!

A Microsoft (Nasdaq) egyik szabadalmának használatáról kötött megállapodást a Research In Motion (Nasdaq) a redmondi szoftvercéggel. A RIM a készülő BlackBerry10 operációs rendszerben használná a korábbinál lényegesen nagyobb média állományok kezelésére alkalmas exFAT fájlrendszert, ami jelentős javítaná az új készülékek médialejátszási képességeit.

A hírre felkapták a fejüket a befektetők, a RIM járt 8 százalék feletti pluszban is, ami nap végére 2,4 százalékra olvadt. A licenc megállapodás híre azért üthetett nagyot, mert az elmúlt hónapokban többször felmerült, hogy a RIM már működő operációs rendszert, így például a Microsoft okostelefonokra szánt Windows Phone rendszerét licencelné új termékein a saját szoftver helyett.

A tényleges megállapodás ezzel együtt nem túl nagy jelentőségű, legalábbis biztosan nem oldja meg a RIM sűrűsödő problémáit. A társaság súlyos késésben van az eddigi termékeit felváltó új operációs rendszerrel, illetve az erre épülő készülékekkel, és egyelőre nem is tett közzé konkrét határidőt a többszöri halasztás után. A versenytársak eközben gőzerővel dobják ősszel piacra legújabb termékeiket. A RIM eladásai folyamatosan csökkennek, rohamtempóban veszíti el piaci részesedését a korábban az üzleti felhasználók körében domináns pozícióval rendelkező cég.

Research In Motion (Nasdaq)