Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orosz ügyészeket fizethetett le a HP

Vágólapra másolva!
Több mint 7,5 millió eurónyi kenőpénzt fizetett ki a Hewlett-Packard három vezetője, hogy a cég nyerje el az orosz ügyészi hivatal által kiírt beszerzési pályázatot a német ügyészség szerint. A HP pénzbüntetést kaphat.
Vágólapra másolva!

Vesztegetéssel gyanúsítja a német ügyészség a Hewlett-Packardot, a gyanú szerint a számítógépgyártó két korábbi, és egy jelenlegi alkalmazottja követett el bűncselekményt, írja az amerikai Wall Street Journal csütörtökön.

Az ügyészség még augusztus végén nyújtott be keresetet a HP alkalmazottak ellen, de csak most jelentették be a hírt. A lap szerint több mint három éven át nyomoztak az ügyben, amelyben a cég vezetői összesen legalább 7,5 millió eurónyi kenőpénzt fizettek ki, hogy elnyerjenek egy 35 millió eurós informatikai beszerzést az orosz ügyészségnél. A gyanú szerint az ügyről a HP három alelnöke is tudott és jóváhagyták, hogy egy külön alapot hozzanak létre a lefizetésekhez. Ha a bíróság bűnösnek találja a HP-t, akkor az informatikai cég pénzbüntetésre és egyéb büntetésekre is számíthat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről