Növekvő pályán a Porsche

Vágólapra másolva!
Augusztus során 20,8 százalékkal több autót adott el a Porsche, mint egy évvel ezelőtt. A legnagyobb bővülést az Egyesült Államokban és Kínában érték el, a legnépszerűbb modell a Cayenne volt. 
Vágólapra másolva!

Tegnap közölte augusztusi eladási számait a Porsche. A német sportautógyártó 10 912 darab járművet értékesített a múlt hónapban, ami 20,8 százalékos bővülést jelent. A társaságnak minden piacon sikerült növekednie, a legnagyobb emelkedést az Egyesült Államokban érték el, ott 38,6 százalékkal több autó fogyott el, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Érdemes kiemelni a kínai eladásokat, mely 28,4 százalékos pluszt mutatott augusztus során annak ellenére, hogy a kínai autópiacon mindössze 5-8 százalékos bővülést várnak az elemzők. A luxusszegmens kiemelkedően jól teljesít az ázsiai országban, ezt láthattuk a korábban publikált Lexus és Rolls-Royce eladási statisztikákból is.

A modellek közül a legnépszerűbb a Cayenne volt, 6331 darabot adtak el belőle, azaz az összes eladások 58 százalékát a sport-terepjáró tette ki. A tegnapi közleményben a társaság egy újdonság bemutatásáról is szólt, amit a párizsi autókiállításon tárnak a nagyközönség elé.

Porsche (Xetra)

Forrás: [origo]