Fenyegeti a Molt a horvát pénzügyminiszter

Vágólapra másolva!
Megszólalt a horvát pénzügyminiszter a csaknem felerészben a Mol tulajdonában álló olajcég, az INA irányításáról a héten kiújult vitában. Szerinte ha a Mol egyedül irányít, azzal "háborút nyit" a horvát állammal.
Vágólapra másolva!

Elfogadhatatlannak tartja a horvát kormány azt, ahogyan a Mol Nyrt. jelenleg igazgatja az INA-t, és meg akarja változtatni a részvényesi szerződést - írták a horvát lapok pénteken.

Slavko Linic horvát pénzügyminiszter a Novi listben azt mondta, igaz, hogy a Mol a horvát kormány nélkül is igazgathatja az INA-t, de ez esetben a horvát állammal nyit háborút. "A kereskedelmi társaságokról szóló törvényt az INA-ban alkalmazni akarjuk" - jelentette ki csütörtökön Linic. Közölte, azt várja el a Moltól, hogy kezdje el felújítani az INA olajfinomítóit, és nyisson az Adrián új földgázfúrást.

A Mol 2009 elején vette át az irányítást a Molban az akkori horvát kormánnyal kötött megállapodás alapján. A későbbi kormányok szerint a jelenlegi struktúra nem felel meg a horvát törvényeknek, nagyobb beleszólást akarnak az olajvállalat ügyeibe. Szerdán kiderült, hogy a felügyelőbizottság horvát tagjai kezdeményezték Áldott Zoltán vezérigazgató leváltását.