Csődben a Rác fürdő, tovább csúszhat a nyitás

Vágólapra másolva!
Csődeljárás keretében kérhetik a jussukat a Rác fürdő beruházójának hitelezői. A két éve üresen álló komplexum megnyitása így vélhetően tovább csúszik, és lehet, hogy az állami támogatást is vissza kell fizetni.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a bíróság a Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. csődeljárásának megindítását - derül ki a pénteki Cégközlönyből. Ez a cég újíttatta fel a Rác fürdőt, és építtetett mellé szállodát, amely elkészülte óta üresen áll.

A csődeljárás valószínűleg azért indult meg, mert a cég nem volt képes törleszteni a kölcsöneit. A nyolcmilliárd forintos beruházást nagyrészt a Magyar Fejlesztési Bank, kisebb részben az MKB Bank hiteléből finanszírozták.

A négycsillagos, 67 szobás hotel és a fürdő komplexuma az óta, hogy két éve megkapta a működési engedélyt, üresen áll. A nyitást a tulajdonosok közötti viták - eredetileg a főváros is beszállt a projektbe - hátráltatták. Májusban a Napi Gazdaság azt írta, hogy az idén ősszel megnyithat a szálloda, de a csődeljárás miatt ez tovább húzódhat, hiszen a hitelezők elárvereztethetik az ingatlant.

A Népszabadság nemrég azt írta, hogy ha elárverezik a komplexumot, akkor a felújításra korábban a főváros által elnyert 250 milliós állami támogatást vissza kell fizetni.