A cégek többsége készül az energián való spórolásra

Vágólapra másolva!
A Virtuális Erőmű Program auditorának felmérésében részt vevő vállalkozások több mint 70 százaléka tervez energiahatékonysági lépéseket.
Vágólapra másolva!

Közel 300 vállalkozást mért fel a Virtuális Erőmű Program auditora, hogy az energiahatékonyságuk fejlesztéséhez segítsen. Az auditáló cég a saját ügyfelei körében készített felmérést.

A cégek között kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok is részt vesznek. Az auditált cégek megkérdezése alapján 45,6 százaléka a cégeknek korábban is tett már fejlesztéseket, lépéseket. A jövőben 71,8 százalék tervez energiahatékonysági lépéseket.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy elősegítse a magyar vállalkozások energiahatékony működését. A program összegyűjti a legjobb gyakorlatokat, és eredményeket, amelyet a részt vevő vállalkozások megosztanak egymással.

A hatékonyság növelése a vállalatoknak az energiaszámlán keresztül hasznos, míg makrogazdasági szinten az importált energiát csökkenti.

A program résztvevő vállalkozásait az akkreditált auditor méri fel, összegyűjti, hogy a működésben hol lehet megtakarításokat elérni. Ezek között sok olyan lépés is szerepel, amely beruházás nélkül hoz megtakarítást a cégnek.