Mi a drágább, az olimpia, vagy a Mars-járó?

Vágólapra másolva!
Hatszor annyi pénzbe kerül a londoni olimpia megrendezése, mint a napokban sikeresen landoló Mars-járó, a Curiosity expedíciója - írta az Atlantic Wire szerdán, a nap grafikonja rovatában.
Vágólapra másolva!

A The Atlantic nevű patinás amerikai magazin kiadója által működtetett Theatlanticwire.com cikkében emlékeztet rá, hogy az Egyesült Államokban sokan bírálták az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA újabb Mars-küldetését, annak magas költsége miatt.

A New York Times szerint a Curiosity útja 2,5 milliárd dollárba kerül. Az összeg azonban így is eltörpül például, a jelenleg zajló londoni olimpia rendezési költségéhez képest, melyet a Forbes amerikai magazin 15 milliárd dollárra becsült.

Az összehasonlítás ötlete egy, a tudomány iránt rajongók által alapított Facebook-csoporttól származik, melynek egyik bejegyzésében azt írták, a prespektíva miatt érdemes a két dolgot összevetni. Ugyanott más felhasználók megjegyezték, hogy a National Priorities Project nevű, az állami pénzek elköltését ellenőrző civil szervezet által működtetett Costofwar.com számlálója szerint az iraki és az afganisztáni háború 2001 óta együttesen több mint 1360 milliárd dollárjába került az Egyesült Államoknak.