Konkrét kérdéseket szegez a kormánynak az IMF

Vágólapra másolva!
Az IMF/EU delegáció az eddig lebonyolított 20-30 találkozón további ismereteket szerzett a magyar gazdaság részterületeiről, ezért a jövő heti tárgyalásokon már konkrét kérdéseket tesznek fel a magyar kormánynak - mondta a nemzetgazdasági tárca államtitkára.
Vágólapra másolva!

A jövő heti plenáris ülésre az IMF/EU delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket - értesült kormányzati forrásokból az MTI. Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a magyar delegáció tagja a pénteki tárgyalás után az MTI-nek elmondta, hogy az igen jól felkészült delegáció a már lebonyolított 20-30 találkozón további ismereteket szerzett a magyar gazdaság részterületeiről. A delegáció tagjai konzultáltak többek között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a főváros, valamint kereskedelmi bankok vezetőivel. Az IMF/EU delegáció a jövő szerdáig folytatja magyarországi tárgyalásait.

A nemzetközi szervezetek képviselői kedden kezdték megbeszéléseiket a magyar kormány tagjaival. Az IMF delegációjával az egyeztetésre érkezett Barbara Kauffmann is, az uniós delegáció vezetője, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője, aki 2009-ben és 2010-ben is részt vett a nemzetközi szervezetek által Magyarországnak nyújtott hitelcsomaggal kapcsolatos vállalások felülvizsgálatában. Magyar részről Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a főtárgyaló. Varga Mihály egy korábbi nyilatkozata szerint Magyarország egy körülbelül 15 milliárd eurós elővigyázatossági hitelkeretről szeretne megállapodni a nemzetközi szervezetekkel.

Varga Mihály szerint az IMF-fel folytatott keddi első tárgyalási forduló nyugodt, tárgyilagos megbeszélés volt.

Az IMF-tárgyalásokról szóló összes cikkünket itt olvashatja.