Lengyel cég ütné ki a postát

Vágólapra másolva!
Csomagátvételi terminálokat telepít Magyarországra és Európa-szerte egy lengyel vállalkozás, amely a hazai piacon működő csomagküldők, így a Magyar Posta ellenfelévé válik ezzel.
Vágólapra másolva!

300 önműködő csomagküldő terminállal a magyar postai piacra lép az Integer.pl lengyel cégcsoport. A lengyel szolgáltató a vállalkozások által uralt 8,5 milliárdos piacot célozta meg, és bízik a magyar gazdasági növekedésben.

A cég egy olyan rendszert működtet, amely napi 24 órában elérhető. Benzinkutakon, forgalmas csomópontokon, bevásárlóközpontokban helyeznek el átvételi terminálokat, ahol a küldemények átvehetőek sms vagy email-es értesítés után. Ezzel a szállítási költségeken lehet spórolni.

A cégbe egy amerikai tőkealap fektetett 300 millió eurót, hogy segítse a terjeszkedését. A cél egy 16 ezer terminálból álló hálózat kialakítása Európában, Ukrajnában és Oroszországban, illetve a FÁK-államokban. Ennek részeként hoz létre 300 magyarországi terminált.

"A Lengyelországban elindított szolgáltatás iránt folyamatosan növekvő érdeklődést tapasztalunk; ezek a berendezések sikeresen váltották fel a csomagküldés hagyományos formáit, ezért döntöttünk az easyPack terminálokból álló hálózatunk bővítése mellett" - mondta Rafal Brzoska, az Integer.pl csoport elnök-vezérigazgatója. A cég hálózata a második legnagyobb ebben a technológiában.

A cég azt várja, hogy a magyar piac az EU-átlagnál gyorsabban fog nőni, részben a gyorsabb gazdasági növekedésnek köszönhetően, részben amiatt, hogy a technológiának nagy költségelőnye lehet a magyarországi postapiacon.

A gazdasági nehézségek ellenére a futár-, gyorspostai és csomagküldő szolgáltatások iránti kereslet folyamatosan nő Magyarországon, a piac összértéke 4,9, forgalma 5,5 százalékkal bővült 2011-ben - írta a cég közleményében. A cég úgy számol, hogy a beruházások költségei miatt csak három évvel később válik önfenntartóvá a rendszer.