Vágólapra másolva!
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Nátrán Rolandot kérte fel a nemrégiben állami tulajdonba került Eximbank és a Mehib Zrt. vezérigazgatói posztjára. Nátrán eddig az NGM helyettes államtitkára volt, hozzá tartozott többek között a banki adósokkal kapcsolatos mentőcsomagok, a végtörlesztés vagy az árfolyamgát, újabban pedig a tranzakciós adó előkészítése is.
Vágólapra másolva!

A kormány gazdaságpolitikai stratégiája végrehajtása keretében prioritásként kezeli a hazai exporttevékenység támogatását - közölte a kinevezésről szóló közleményében a gazdasági tárca.

Ezen stratégia alapján a kormány célja, hogy a magyar áruk és szolgáltatások exportjának finanszírozásával lehetővé tegye a Magyarországon működő vállalkozások számára, hogy minél teljesebb mértékben ki tudják aknázni az exportlehetőségeiket, növelve ezáltal a külpiaci versenyképességüket, továbbá hogy ösztönözze a külföldi befektetők magyarországi beruházásait.

A kormány ezt a célját a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) pénzügyi eszközrendszerének segítségével kívánja minél szélesebb körbe megvalósítani - tudatta az NGM.

Nátrán kinevezése egyébként nem nagy meglepetés, májusban már többen azt valószínűsítették, hogy személyében Matolcsy mellől érkezik az Eximbank új vezetője.