Ősszel nyithat a Rác fürdő

Vágólapra másolva!
A másfél éve üresen álló, nyolcmilliárd forintból felújított komplexum tulajdonosi helyzetét mostanra tudta rendezni a főváros a befektetőkkel. Eldőlt, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nem lesz tulajdonos a Rácban, de a nyitás után vízhasználati díjat szed majd az üzemeltetőtől.
Vágólapra másolva!

Akár már az idén ősszel megnyílhat a Rác fürdő és a mellé épült új szálloda, miután a több mint másfél éve teljesen kész és azóta üresen álló komplexum ügyében hétfőn megállapodás született a magánbefektetők és a főváros között - írta a Napi Gazdaság szerdán.

Bán Tamás, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. (BVK) vezérigazgatója a lapnak elmondta: végre tiszta tulajdonosi helyzet jött létre, a befektetőkkel egy sor kérdésben megállapodtak, így például a vagyonértékelésben, illetve a hotelépítéssel keletkezett értékben. A megegyezés alapján a korábbi megállapodások érvényüket vesztik, a főváros tulajdonában levő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. pedig nem lesz tulajdonos a Rác Nosztalgia Kft.-ben.

A BGYH a nyitás után vízhasználati díjat szed majd az üzemeltetőtől. Bán Tamás szerint a komplexum megnyitásához még számos megállapodásra van szükség, rendezni kell a beszállítói tartozásokat, és meg kell állapodni a felújítást finanszírozó MFB Zrt.-vel, amely 23 millió euróval - mai árfolyamon 7 milliárd forinttal - szállt be a beruházásba. A folyamat végén a fővárosi közgyűlésnek is áldását kell adnia az üzletre.

A patinás Rác fürdő teljes felújítása - a mellé épített új, négycsillagos hotellel együtt - 8 milliárd forintos költséggel készült el, a működési engedélyt már 2010 őszén megkapta, a megnyitást mostanáig a tulajdonosok közötti viták és különböző vizsgálatok hátráltatták - írta a lap.