900 millió forintot tartottak otthon a lebukott adócsalók

Vágólapra másolva!
A több céget működtető tatabányai őrző-védő társaság vezetőit több mint másfél milliárd forintos adócsalással gyanúsítják. A bűnszervezet tagcégei egymás között körbeutalták a társaság bevételeit.
Vágólapra másolva!

Több mint másfél milliárd forintos adócsalással gyanúsítja egy több céget működtető tatabányai őrző-védő társaság vezetőit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A társaság vezetésének eddig szabadlábon lévő tagjait a közelmúltban őrizetbe vették.

A NAV pénzügyi nyomozói 2011 októbere óta harmadszor csaptak le a cégre, akciójuk nyomán összesen hat embert helyeztek előzetes letartóztatásba. A Budapesten, Nyíregyházán és Tatabányán végrehajtott házkutatások során 900 millió forint készpénzt foglaltak le, és harminc gyanúsítottat hallgattak ki - mondta Ráskai Rita sajtóreferens.

A bűnszervezet tagcégei egymás között körbeutalták a társaság bevételeit, valamint indokolatlan és valótlan költségeket szerepeltettek a könyvelésben. Még azon bevételek egy részét is megpróbálták eltitkolni, amelyek bankszámlára érkeztek, azaz dokumentumokkal igazolható a meglétük.

A meg nem fizetett adó jelenlegi mértéke eléri az 1,7 milliárd forintot. A bűncselekmény feltételezett elkövetői akár 16 évre is börtönbe kerülhetnek költségvetési csalásért - mondta el a NAV sajtóreferense.