Ezerhétszáz dolgozóval bővített a magyarországi Bosch

Vágólapra másolva!
A magyarországi Bosch-csoport 134 milliárd forintos forgalmat ért el a magyar piacon 2011-ben, ami 13 százalékkal több az előző évesnél. Munkavállalóinak száma tavaly 1700 fővel nőtt.
Vágólapra másolva!

A Bosch cégcsoport 2011-ben 9 százalékkal 51,5 milliárd euróra növelte árbevételét globálisan, miközben adózás előtti nyeresége elérte a 2,6 milliárd eurót. A cég dolgozóinak a száma világszerte már meghaladja a háromszázezret. Idén 3-5 százalék közötti árbevétel-növekedéssel számolnak.

A magyarországi Bosch-csoport tavaly 134 milliárd forintra növelte forgalmát a magyar piacon, ez 13 százalékkal haladja meg a 2010-es eredményt - közölte szerdán Javier González Pareja, a csoport magyarországi vezetője. A Magyarországon tizenegy leányvállalattal jelen lévő cégcsoport a vállalaton belüli szállításokat is beleértve 508 milliárd forintos forgalmat ért el, 27 százalékkal többet mint az előző üzleti évben.

A cég 2011-ben 1700 új munkahelyet teremtett Magyarországon, így itteni munkavállalóinak a száma először érte el a nyolcezret. A dolgozók létszáma főként a miskolci és a hatvani gyárakban nőtt. Bár a Bosch az épülő, Kolozsvárhoz közeli gyárába telepíti Hatvanból a kevésbé összetett vezérlőegységek gyártását, az a hatvani gyárban nem jár majd létszámleépítéssel - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

A vállalat 2011-ben 47 milliárd forintot fordított beruházásokra, ez több mint kétszerese a 2010-es összegnek. Kutatás-fejlesztésre eközben 13 milliárd forintot költöttek: a Budapesten dolgozó fejlesztőmérnökök munkájának eredményeként eddig 64 autóipari szabadalmat jelentettek be.