Negyedmilliárdos központ a fehérvári cégeknek

Vágólapra másolva!
Összesen 230 millió forintos beruházással jött létre a negyedik székesfehérvári inkubátorház, amely az irodabérlet mellett helyi mikro- és kisvállalkozásoknak nyújt segítséget.
Vágólapra másolva!

Mikro- kis-és középvállalkozások számára épített inkubátorházat a Grand-Ing Kft. Székesfehérváron; a kedden felavatott, 190 millió forintos beruházással megvalósított létesítmény költségeihez a Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán mintegy 133 millió forint európai uniós támogatást nyert a beruházó.

A Grand Inkubátorház Székesfehérvár központjában épült fel és az irodabérlet mellett általános-, irodai- és szakmai szolgáltatásokat nyújt a betelepült vállalkozásoknak. Az 1050 négyzetméter alapterületű, háromszintes, helyi vállalkozások által felépített létesítményben -mint Fejes László ügyvezető igazgató elmondta, - egyebek között 11 irodahelyiség, továbbá konferencia-és tárgyalóterem, műhely, teremgarázs várja a vállalkozókat.

Az épület Székesfehérváron még újszerű megoldásként, úgynevezett co-working szolgáltatást, azaz a közösségi munkavégzési lehetőséget biztosítanak a betelepülőknek. Ez a megoldás azoknak a vállalkozóknak előnyös, akiknek nincs szükségük állandó irodai tartózkodásra, vagy forráshiány miatt nem tudnak önálló irodát berendezni. A megoldás az egyszemélyes cégeknek is lehetővé teszi, hogy minimális költséggel saját irodát, azaz a közösségi irodán belül saját munkaállomást működtessenek.

A beruházást megvalósító Grand-Ing Kft. 1999 óta működik, s tevékenységi körébe ingatlanhasznosítás-forgalmazás- és fejlesztés tartozik. A cégcsoport ingatlanhasznosítási tevékenységébe illeszkedett az inkubátorház megvalósítása, amelynek a komplett költsége a vállalkozás tulajdonában levő telekkel és az infrastruktúrával együtt elérte a 230 millió forintot.