Helyreigazítás a Match és tulajdonosa ügyében

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A 2012. május 3-án 14.05 órakor az Origo.hu gazdasági rovatában megjelent, Nagyott bukott a Match tulajdonosa című cikkünkben összekevertük a Louis Delhaize cégcsoportot a Delhaize Group cégcsoporttal, amelyek egymástól független, különálló cégcsoportok.

Ennek megfelelően valótlanul állítottuk, hogy nagyot bukott a Match tulajdonosa, ezzel szemben a valóság az, hogy nagyot bukott a Delhaize Group, amely cégcsoportnak Magyarországon nincsenek is boltjai, így a Match sem őhozzá tartozik. A Match ugyanis egy teljesen másik cégcsoporthoz, a Louis Delhaize cégcsoporthoz tartozik.

A cikkben írt pénzügyi eredmények, valamint üzleti intézkedések és tervek nem a Match tulajdonosáról szólnak, hanem a Delhaize Group cégcsoportról, amelynek semmi köze nincsen sem a magyarországi Match-hoz, sem a magyarországi Corához, sem a magyarországi Profi üzletlánchoz.

Ezen valótlan állításainkkal megtévesztettük az olvasót, és megsértettük a magyarországi Match, Profi és Cora, valamint azok tulajdonosának érdekeit, hiszen rossz pénzügyi eredményeket tulajdonítottunk a Match tulajdonosának, jóllehet valójában egy teljesen másik cég pénzügyi eredményeiről szóltunk.

A hibáért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.