Bővít egy magyar BMW-beszállító

Vágólapra másolva!
Új, 4200 négyzetméteres csarnokot épít fel hazai és uniós támogatással egy békéscsabai családi vállakozás. A társaság alumínium öntvényeit használja többek között a BMW és az Audi.
Vágólapra másolva!

A Csaba Metál Zrt. 1,63 milliárd forint összegű kapacitásnövelő beruházást valósít meg békéscsabai telephelyén európai és hazai támogatással, ezzel a foglalkoztatottak száma hetvennel bővülhet - mondta Dénes Lajos, a társaság gazdasági igazgatója kedden. A projekt keretében épül egy új 4200 négyzetméteres csarnok.

A cég a kapacitás bővítő program megvalósításához összesen 541,5 millió forint támogatást nyert a Gazdasági Operatív Program és a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázati alapjaiból. A békéscsabai családi vállalkozás tulajdonos-vezérigazgatója, Majoros Béla tájékoztatása szerint a cég a nemzetközi autó- és fémipari piacra gyárt különböző öntvényeket.

A társaság alumínium öntvényeit használja többek között a BMW, az Audi, a Mercedes, a Delphi, a Trelleborg. A csarnoképítési projekt ötven százalékos támogatásban részesült az EU Regionális Fejlesztési Alap és az Új Széchényi-terv keretéből, a gépek és technológiai berendezések költségeihez a Gazdasági Operatív Program 20,3 százalékos vissza nem térítendő forrást nyújtott.

Dénes Lajos a cég gazdálkodásáról elmondta: társaság árbevétele 2011-ben 7,89 milliárd forint volt, az idei üzleti évre tervezett összeg 8,89 milliárd forint. Az alkalmazottak száma jelenleg 600.