Közel 200 ember kaphat munkát a Modine új gyárában

Vágólapra másolva!
A közel 3 milliárd forintos beruházással új gyártócsarnokot hozott létre az amerikai Modine, amely három év alatt jelentős létszámfejlesztést tervez mezőkövesdi egységében.
Vágólapra másolva!

Felavatták a dízelmotorolaj- és kipufogógáz-hűtőket gyártó Modine új, több mint ötezer négyzetméteres gyárát Mezőkövesden - közölte a beruházás megvalósításában közreműködő Nemzeti Külgazdasági Hivatal.

A 10 millió eurós (2,9 milliárd forintos) beruházás eredményeként 2015-ig 170 új munkahely jön létre: a következő öt évben a forgalom megduplázásával számoló Modine ugyanis a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 430 főről 600 főre kívánja bővíteni. Az emissziós normák szigorodásával a legújabb környezetvédelmi szabványok követelményeit teljesítő motorok komponenseit gyártják majd az üzemben. Az új termékeket pedig a Daimler, a Deutz és a MAN haszonjárművek motorjaiba építik be.

Az 1916-ban alapított, világszerte 8 ezer dolgozót foglalkoztató amerikai cég 1993-ban lépett be az európai piacra, partnerei között van az említett járműgyártók mellett még a Ford, a Daimler, a BMW és a Caterpillar.