Vágólapra másolva!
Januárban indítottak végrehajtást a Magyar Nemzeti Bank budapesti és soroksári objektumának őrzését ellátó Tom Clear cég ellen, amelynek a szerződés szerint jövő év júliusáig kellene ellátni feladatait.
Vágólapra másolva!

Végelszámolás indult a budapesti székhelyű Tom Clear Zrt.-nél, amelyet 2010-ben bízták meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületének őrzésével, a szerződés elvileg 2013-ig szól - írja a gazdaság.hu.

Az üzleti hírportál információja szerint a társaság ellen a Bács-Kiskun megyei Főügyészség indított végrehajtást januárban. Az őrző-védő cég több közbeszerzési pályázaton indult, 2010-ben 21 tenderen nyert. A legnagyobb megbízása a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri és soroksári objektumainak védelme volt, a kétszáz millió forintos szerződés elvileg 2013 július végéig szól.

A biztonsági cég fegyvertelen személy- és vagyonőrökkel biztosítja az épületeket, de munkatársai az ügyfélirányításban is részt vesznek. A Tom Clear korábban jelentősebb megrendeléseket kapott a Vám- és Pénzügyőrségtől, a Szépművészeti Múzeumtól és a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzattól - írja a portál.

A céget 1998-ban alapították magánszemélyek. Tavaly év elején 300 főt, jelenleg nagyjából 200 dolgozót foglalkoztat. Árbevétele 2009-ig folyamatosan nőtt, végig nyereségesen működött. 2008-ban és 2009-ben a forgalma meghaladta a hárommilliárd forintot. Két éve 2,6 milliárd forint árbevételt ért el, nyeresége közel 7 millió forint.